Yläsavolainen ja hiihtäjälahjakkuus Atte Huttunen yhteistyöhön

Urheilu

sami,-atte,-toni-nettiin-rgb-jpg.jpg

Yläsavolainen on lähtenyt panostamaan yläsavolaiseen urheiluun tekemällä kaksivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen Hiihtoliiton U18-valmennusryhmään valitun Atte Huttusen kanssa. Sopimuksen jatkoa harkitaan tilanteen mukaan myöhemmin. Vieremältä kotoisin olevat sisarukset Kerttu ja Iivo Niskanen ovat parhaita esimerkkejä siitä, miten lahjakkaat yksilöt voivat edetä Ylä-Savostakin määrätietoisella työllä ja hyvällä valmennuksella maailman huipulle. Urheilussa, kuten kaikilla muillakin aloilla, suurten unelmien toteutumisen edellytyksenä on oma tahto kokeilla mihin asti siivet kantavat. Matkan varrella tarvitaan kuitenkin myös taloudellisia resursseja. Lapsuusvuosina harrastuksen maksumiehinä ovat yleensä omat vanhemmat, mutta siinä vaiheessa, kun harrastaminen muuttuu täysipainoiseksi ja tavoitteelliseksi, panostus kasvaa ja tarvitaan myös tukijoita.

Atte Huttunen on 16-vuotias lahjakas hiihtäjänuorukainen Runnilta. Atte valittiin päättyneellä kaudella Suomen Hiihtoliiton U18 -valmennusryhmään, jossa valmentajina toimivat Jussi Simula ja viime talven Lahden MM-hiihtojen tv-kommentaattorinakin kunnostautunut Kalle Lassila. Atte on ollut kahdella edellisellä kaudella mukana Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian yläkoululeirityksessä ja U-18 -valmennusryhmä on sille jatkumoa. Päättyneellä kaudella Atte oli valtakunnallisissa koululiikuntakilpailuissa 7:s ja 16 -vuotiaiden SM-kilpailuissa Hopeasommassa 17:s.

Atte Huttusen tavoitteet ovat korkealla, hän aikoo katsoa mihin hänen lahjansa kantavat määrätietoisella työllä. Syksyllä on tulossa askel kohti aikuisuutta ja samalla myös askel eteenpäin urheilu-uralla, kun edessä on muutto kotikonnuilta Sotkamon Urheilulukioon. Sinne on menossa myös tuttuja kavereita, Vilma Ryytty Iisalmesta ja Valtteri Pennanen Kuopiosta.

Harjoituskaudella on ohjelmassa mm. viisi harjoitusleiriä, jotka pidetään Vuokatissa, Syötteellä tai Rovaniemellä. Kesäharjoittelu sisältää mm. juoksua, suunnistusta, voima- ja nopeusharjoittelua, pyöräilyä sekä soutamista. Harjoitusmäärät ovat jo nyt erittäin korkeita, tulevalle kaudelle tavoitteena on 600 tuntia. Paljon täytyy hikeä vuodattaa, kun tähdätään korkealle. Määrää voi nostaa vuosittain 50 – 80 tuntia. Aikuisilla maailman huipuilla harjoitusmäärät vaihtelevat 850 – 1100 tunnin välillä.

Ensi kauden päätavoitteina siintävät mielessä Iisalmessa 5. – 7.1. ja Tampereella 9. – 11.3. järjestettävät nuorten SM-kilpailut.

Kotimaa

Yritykset

Apec.fi