Tapahtumakatu houkuttelee Ylä-Savon suurimmille messuille

Kotimaa

Kahvipöytä.JPG

Messujen esiintyjät viihdyttävät yleisöä tasaisin väliajoin. Viime vuonna esiintymässä oli muun muassa Janne Tulkki.

Toukokuun puolivälissä Iisalmen Jäähallissa järjestetään jälleen Ylä-Savon suurimmat vapaa-ajan messut. uutena ominaisuutena messuhallissa on nyt tapahtumakatu, joka kokoaa kaikki Ylä-Savon alueen tapahtumat samaan paikkaan kertomaan tarjonnastaan.

- Messukävijät pystyvät nyt yhdellä käynnillä saamaan tietoa kaikista yläsavolaisista tapahtumista. Tapahtumakadulla ovat tiiviissä paketissa nähtävissä, kuinka laaja tarjonta erilaisia tapahtumia Ylä-Savossa onkaan, kertoo tapahtumankadun ideoinut Sami Repo.

Tapahtumakadulla ovat mukana kaikki suurimmat yläsavolaiset tapahtumat, yhtenä osastona on muun muassa koko  Sonkajärven kunta.

Kunta on ollut mukana jo monena vuonna messuilla yhdessä tapahtumanjärjestäjien kanssa. Osastolla ovat kunnan lisäksi esillä muun muassa Eukonkanto, Original Sukeva, ja Jyrkän Ruukki kesäteattereineen.

- Kävijämäärä on ollut aina hyvä, eihän siellä muuten oltaisi, kertoo kunnan kulttuurisihteeri Eero Pitkänen.

Pitkäsen mukaan toukokuun puoliväli on hyvä ajankohta juuri kesän kesän kynnyksellä, kun pystyy kertomaan jo esiintyjistä ja monet muut asiat ovat jo varmistuneet.

- Tapahtumakatu kuulostaa hyvältä ajatukselta, kun siihen voi koota alueen tapahtumat samalle alueelle, mistä messuvieraat näkevät koko tapahtumapaljouden kerralla, hän sanoo.

Sonkajärven osastolla on mukana myös Original Sukeva, joka muuttuu ensi kesäksi kovasti. Jouko Palorinne muistelee, että Original Sukeva on ollut messuilla mukana aina.

Tapahtumakatu kuulostaa Myös Palorinteen mielestä tosi hyvältä ajatukselta, koska silloin asiakkaat löytävät tietoja tapahtumista helpommin.

- Hyvät messut, kun väkeä on aina riittänyt. Uudistuksia on tulossa nyt Original-Sukevaan, kun muutumme juhannusjuhlaksi. Tästä olemme siellä kertomassa, samoin monta muutakin asiaa selviää messuosastolla. Pääesiintyjänä meillä on Irina, Palorinne kertoo.

Lapinlahden yleisurheilun Eliittikisasarjaan kuuluva Savo Games ei aikaisemmin ole ollut mukana messuilla, koska heillä on ollut paljon lehtimainontaa.

- Nyt tapahtumakatu oli se uusi juttu, miksi innostuimme. Haluamme tulla mukaan sinne, missä muutkin tapahtumat ovat esillä. Tapahtumakatu kuulostaa hyvältä idealta, kertoo Savo Gamesin pääsihteeri Hanna Heiskanen.

Heiskanen suunnittelee, että mahdollisesti osastolla voi olla joku urheilija jakamassa pääsylippuja lapsille, mutta tässä vaiheessa messuihin on vielä niin pitkä aika, ettei tarkempia suunnitelmia vielä ole.

Samalla osastolla on myös 20-vuotisjuhlaansa viettävä Lapinlahden viini- ja juustojuhla kertomassa muun muassa tulevan tapahtuman juustovalikoimasta ja viineistäkin.

Sonkajärven ja Lapinlahden lisäksi myös Kiuruvedeltä tullaan yhteisosastona. Kaupungin ja Kiuruvesi-lehden lisäksi osastolla yhtenä vetonaulana on Iskelmäviikko, joka on aktiivinen messukävijä. Ylä-Savon messuille tullaan nyt neljättä kertaa.

- Käymme tammikuussa aina myös Matka-messuilla Helsingissä, mistä alkaa myös ennakkomyynti. Lippujen ja tapahtumapassien toinen ennakkomyynnin jakso päättyy toukokuun lopussa, joten myyntiä on luvassa Iisalmen messuillakin, arvelee Juha Vartiainen.

Vartiaisen mukaan perinteinen messutapahtuma kerää hyvin joukkoa eri puolilta Ylä-Savoa. Se on siksi hyvä keino saavuttaa iso joukko yläsavolaisia.

Iisalmen Olusilla on luvassa suomalaista juhlaa niin heinäkuussa itse tapahtumassa kuin messuillakin. Kirsi Niva kertoo, että Oluset halusi tulla mukaan messuille, koska kaikki muutkin ovat siellä. Oma osasto heillä on vielä suunnitteluasteella.

- Messuille kuuluvat perinteisesti arvonnat ja tarjoukset, joten kyllähän Olusten osastollekin jotain sellaista on tulossa, Niva sanoo.

Oluset-olutjuhlan teemana on tänä vuonna kotimaisuus. Esiintyjäkaartista Niva paljastaa, että se on monipuolinen kattaus Suomi-ikoneita ja rokkia, unohtamatta kokeneempia Oluset-kävijöitä.

- Messujen aikaan esiintyjät on jo tiedossa, joten ennakkolippuja on luvassa, Niva vihjaa.

Yksi monivuotinen messukävijä on myös Original Sokos Hotel Koljonvirta, jolle messuosastosta on ollut selvää hyötyä.

- Kokousten, ryhmämatkojen ja erilaisten tapahtumien järjestäjät pyytävät meiltä paljon tarjouksia, kertoo Tarja Rönkkö.

Messuilla hotellin väki kertoo myös uusituista tiloista ja muista Koljonvirran palveluista.

- Kun jaamme tietoa, messukävijät osaavat suositella meitä, kun majoituksesta ja ravintoloista tulee puhetta, hän kertoo.

Messujen yksi mielenkiintoinen osallistuja on ensi kesän Tuntematon Sotilas -kesäteatteri. Mansikkaniemellä heinäkuussa esitettävä teos on herättänyt jo nyt mielenkiintoa ulkomaita myöten.

- Messujen aikaan harjoitukset ovat jo pitkällä. Luulisin, että paikalla on näyttelijöitäkin, mutta sitä en uskalla luvata, että esitetäänkö jotain pätkiä, ohjaaja Ismo Apell kertoo.

Näytelmässä on Nightwishin musiikki ja paljon tuli- ja taisteluefektejä. Ehkä niitä nähdään ja kuullaan messuillakin.

- Katsotaan nyt. Rekvisiittaa on varmasti, mutta en tiedä, onko pommien tilalla sitten papatteja, Apell naurahtaa.

-  Mutta lippuja on ennakkomyynnissä, samoin joitakin messutarjouksia, hän sanoo.

Samalla osastolla Tuntemattoman kanssa on myös Hotellilaiva Wuoksi ja Turpatallikin jossain määrin.

Kotimaa

Yritykset

Apec.fi