Senioirigolfarien määrä kovassa kasvussa

Urheilu

seniorigolfarit-nettiin-rgb-jpg.jpg

Golfharrastajien keski-ikä on Ylä-Savossa noussut tasaisesti vuosi vuodelta. Vuosittain golfin peruskursseilla käy nykyisin niin nuoria kuin vanhempiakin aloittelijoita. Varsinkin seniorigolfarien eli yli 50-vuotiaiden määrä on kasvanut nopeasti.
- Monet aktiiviset ihmiset ovat löytäneet golfista sopivan harrastuksen. Myös monet yritykset ovat hankkineet eläkeläislahjaksi golfpaketteja työntekijöilleen, kertoo Ylä-Savon Golfseuran varapuheenjohtaja Tommi Korpihalla.

Golfliitto on kiinnittänyt huomiota jäsenmäärän laskuun. Myös Ylä-Savon Golfseurassa pyritään aktiivisesti välittämään uusille harrastajille nykyaikainen kuva ja käsitys golfista. Se ei ole enää mikään varakkaiden ihmisten eliittilaji.
- Esimerkiksi Iisalmen Ahmolla aktiivisimmilla jäsenillä yhden pelikerran hinta voi jäädä selvästi alhaisemmaksi kuin esimerkiksi uimahallissa käyminen.

Harrastuksen aloittamisen jälkeen maksut ovat maltillisia, ja esimerkiksi YSG:n toiminnassa harrastamisen kustannuksen pyritään pitämään mahdollisimman edullisina.
- Uusista mailoista aloittelijakin joutuu pulittamaan helposti ainakin 200 euroa, mutta monilla harrastajilla on vanhoja mailoja, joista he saattavat luopua edullisesti. Myös golfklubilla on usein myynti-ilmoituksia käytetyistä välineistä.

Aloittamisen jälkeen ainoat maksut vuosittain ovat jäsenmaksu, joka sisältään muun muassa vakuutuksen, sekä pelimaksut kentälle.
- Vaikka kustannus kertamaksuna vaikuttaa isolta, kannattaa se miettiä alusta alkaen niin, että yhtä kierrosta kohden maksu on varsin edullinen.

Liikuntana laji on enemmän kuin kuntosalikäynti. Tutkimusten mukaan golf voi kehittää asentoaistia ja tasapainoa sekä varsinkin vanhemmilla ihmisillä lihasten toimintaa ja lihaskestävyyttä. Tukholman Karoliinisessa instituutissa on tehty vuonna 2009 tutkimus, jossa 300 000 golfaria verrattiin sellaisiin ihmisiin, jotka eivät harrastaneet golfia. Tutkimuksessa golfareiden kuolleisuus todettiin 40 prosenttia vertailuryhmää pienemmäksi, mikä tutkijoiden mukaan vastaa eliniän pidentymistä viidellä vuodella.

Toinen, varsin tuore tutkimus Edinburghin yliopistosta osoittaa, että golf ehkäisee sydän- ja verisuonisairauksia, parantaa keuhkojen toimintaa sekä edistää aineenvaihduntaa.
- Tuossa tutkimuksessa todettiin, että golf voi auttaa ehkäisemään yli 40 vakavan sairauden uhkaa, kuten muun muassa sydänkohtauksia, aivoinfarktia, diabetestä ja erilaisia syöpiä, Korpihalla kertoo. Yhden golfkierroksen aikana Ahmolla pelaaja kävelee reilut kolme kilometriä vajaan kahden tunnin aikana. Täysi 18 väylän kierros on hieman yli seitsemän kilometriä. Samalla tulee paljon liikuntaa myös ylävartaloon.
- Luonnossa liikkuminen, nurmikolla käveleminen ja hyvässä seurassa kulkeminen on monien mielestä mieluisampaa kuin lenkkeily asvaltilla.

Kotimaa

Yritykset

Apec.fi