Pihla-ikkunat liikkuvat nyt nelivedolla

Yritykset

Heide.JPG

Automyyjä Juha Kauppinen ja yrittäjä Mika Heide paiskoivat kättä onnistuneiden autokauppojen päätteeksi Pörhön Autoliikkeen Iisalmen toimipisteessä joulun alla. Heiden yritykseen tuli kaksi uutta VW-Transporteria.

Lapinlahtelainen Ikkuna ja Oviasennus Heide Oy:n työntekijät olivat hymyssäsuin vähän ennen joulua. Raavaita miehiä ei hymyilyttänyt joulupukin tulo, vaan uudet Volkswagen Transporter -ajoneuvot, jotka yritykseen oli juuri hankittu.

Yhtiön kaksi ajoneuvoa vaihtuivat nyt kerralla, ja uutena menopelinä on nyt alla nelivetoinen, reilut 150 hevosvoimainen Transporter.

Yrittäjä Mika Heide kertoo, että neliveto oli nyt ehdoton edellytys. Aiemmista Tranportereista vain toinen oli neliveto.

-  Kun talvikelissä peräkärryn kanssa yritti risteyksestä lähteä liikkeelle, ei se näillä Itä-Suomen teillä onnistunut. Nelivedolla ei ollut ongelmia. Siksi nyt molempiin piti saada neliveto, Heide kertoo.

Heiden yritys asentaa Pihla-ikkunoita ja ovia koko Itä-Suomen alueella.

- Kun talvella aamupimeällä lähtee Lapinlahdelta Rautavaaran kautta kohti Lieksa painelemaan, ei niitä teitä ole aurattu. Jotta matkanteko ei päättyisi heti alkuunsa, pitää alla olla neliveto, sen jo aikaisemmista autoista huomasimme, Heide sanoo.

Yrityksen autoihin oli molempien mittareihin kertynyt kilometrejä yli 200 000. Nyt uusissa autoissa on ensihavaintojen perusteella parempi ajettavuus kuin aikaisemmissa, vuoden 2008 ja 2008 malleissa.

- Ja äänieristys uudessa autossa on tosi hyvä, Heiden kiittelee.

Transporter ei ollut Heidelle itsestäänselvyys autonvaihdossa, vaan hän kyseli tarjouksia myös muista liikkeistä. Lopulta Pörhön Autoliikkeeltä Juha Kauppisen tekemä tarjous johti kauppaan. Siinä asiat olivat kohdallaan.

- Transporter on turvallinen valinta. Laadukkaille Pihla-ikkunoille pitää olla myös laadukas kuljetus, Heide sanailee.

Heide itse on Lapinlahdelta, ja autokauppa järjestyi kaikilta osin Iisalmessa. Nelivetoautojen toimitusaika oli kaksivetoisia pitempi, mutta Heide ja yrityksessä töissä oleva velipoika Sami sekä Samin pojat Kimmo ja Ville malttoivat: hyvää kannatti odottaa.

Kun autot saapuivat Pörhön Autoliikkeelle Iisalmeen, niihin asennettiin tavaratilaan Iisalmessa toimivan Parcat Oy:n Sortimo-tavarahyllyt ja autot teipattiin iisalmelaisessa mainostoimisto TKD:llä.

- Viiden kuukauden toimitusaika oli pitkä, mutta kyllä sen jaksoi odottaa, kun uutta oli tulossa. Pörhön kanssa kaikki sujui mainiosti, Heiden kiittää.

Kotimaa

Yritykset

Apec.fi