Optimo palvelee

Yritykset

optimo-nettiin-uusi.jpg

Iisalmessa moni muistaa Optimon mainoksesta. Se pieni silmälasikauppa sijaitsi ”siinä ison Instrumentariumin vieressä”. Nykyisin Optimo sijaitsee samalla paikalla kuin ennenkin. 

Yrittäjä Timo Hannula on halunnut pitää kiinni hyvästä sijainnista. Vaikka muut alan kaupat ovat muuttaneet, Optimo löytyy yhä samasta paikasta.- Optimon asiakaskunta on oppinut tulemaan Kauppakadulle. Optimo on nyt ainoa silmälasiliike Kauppakadulla.

Hannula on nähnyt Iisalmessa ja toisessa liikkeessään Haapajärvellä, mikä pienen silmälasikaupan vahvuus on.
- Se on tämä meidän palvelutaso. Pystymme palvelemaan asiakkaitamme yksilöllisesti ja ottamaan asiakkaiden toiveet huomioon.
Hannula kertoo, että Optimo voi käyttää useita eri tavarantoimittajia ja useita eri linssien hiomoja. Liike ei ole vain yhden hiomon asiakas.
- Myös tavaratoimittajia voimme käyttää laajasti, koska emme ole ketju. Olemme koko ajan pystyneet lisäämään myös kotimaisten tuotteiden valikoimaa.

Optimo on toiminut Iisalmessa 16 vuotta, muutaman vuoden pitempään Haapajärvellä. Nykyisin Haapajärven toimipiste palvelee yhtenä päivänä viikossa, Iisalmen liike on avoinna arkisin ja lauantaisin.
Parinkymmenen vuoden aikana Hannula on nähnyt alan kehityksen. Pienenä toimijana yksilöllinen asiakaspalvelu on ollut yksi etu, toinen on se, ettei Optimo ole lähtenyt tuotteiden halpamyyntiin.
- Se on ollut meille oikea linjaus. Olemme aina tarjonneet asiakkaille laadukkaita tuotteita kohtuuhintaisina. Haluan, että kun asiakas tulee kadulla vastaan, voin aina tervehtiä tyytyväistä asiakasta! Myös alan yleinen kehitys viimeisen kymmenen vuoden aikana on ollut nopeaa. Optinen ala on kehittynyt niin, ettei siinä aina perässä pysy.

- Ihmisten tietoisuus linssien monipuolisuudesta on parantunut. Linssien hionta on kehittynyt huimaa vauhtia ja myös tekijöitä on tullut lisää. Meidän onneksemme me voimme valita aina asiakkaan kannalta parhaan mahdollisen valmistajan, Hannula iloitsee.

Nykyaikana myös yhteydet valmistajiin ja maahantuojiin ovat tärkeitä. Hannula on tehnyt pitkään yhteistyötä Suomen olympiajoukkueen ampujien, muun muassa Juha Hirven ja Marjo Yli-Kiikan kanssa. Sitä kautta hän on verkostoitunut laajasti. Erikoislinssien hankkiminen on nykyään yhä yleisempää. Siinä olemassa olevista yhteyksistä on hyötyä, Hannula sanoo.

Erikoislinssejä on nykyisin tarjolla ampujien lisäksi muun muassa veneilyyn ja golfareille. Erikoislinssit parantavat kontrastia ja ovat silmän terveyden kannalta parempia. Myös työlaseina sinistä valoa suodattavat Blues Stop -linssit ovat nyt kysyttyjä. Näyttöpäätteet, kännykät ja tabletit heijastavat sinistä valoa, joka on väsyttävää. Varsinkin kännykän yleistyneen käytön seurauksena tämä on huomattu, Hannula kertoo.

Sininen valo paitsi väsyttää silmiä, voi pahetuessaan aiheuttaa muun muassa unettomuutta. Yllättävintä sinisessä valossa on se, että ihmiset altistuvat sille eniten auringonvalossa. Asiantuntevasta silmälasiliikkeestä saa apua myös sinisen valon torjuntaan.

Kotimaa

Yritykset

Apec.fi