Millä mielin Kiuruveden äijät nousevat kehään? Katso videot!

Teemat

Turpaanveto.jpg

Turpaavetotalkoisiin tuleva ammattilaisjoukko ei paljon esittelyjä kaipaa: Juho Haapoja ja Sakari Lähderinne ovat tuttuja nimiä monille, ja Amin Asikaisen kulmamiehenä usein toiminut Jarmo Helin on myös tuttu nimi ainakin nyrkkeilyä aktiivisesti seuraaville.


Mutta mitenkäs on oman kaupungin poikain laita?


Aki Pennanen joutuu kolmikosta ehkä kovimpaan kyytiin Juho Haapojan kanssa. Pennanen on ottanut haasteen mielellään vastaan, sillä kovin moni ei tuon tason vastustajan kanssa pääse ottelemana koskaan.

- Kyllä minä lähden ihan tosissani taistelemaan. Mitään hävittävää ei ole, Pennanen sanoo.

Pari vuotta nyrkkeilytreeniä tosissaan hakenut Pennanen on ehtinyt otella jo kaksi kertaa. Kuopiossa ja Kokkolassa oli molemmissa tuloksena pistetappio, mutta se ei lannista.

- Ne ottelut olivat raskaassa sarjassa. Nyt painoluokka on alempi, Pennanen sanoo.

Olli Linnilän vastus on Lähderinne, mutta oman kylän
kasvateista nimenomaan Linnilä on se, jolla nyrkkeilyharrastusta on takanaan eniten. Hän kun on harrastanut nyrkkeilyä jo pitkään, vaikka ei varsinaiseen otteluun olekaan aiemmin suostunut.

Nyt sellainen on kuitenkin tulossa, mutta Linnillä lähtee matsiin varsin maltillisesti. Normaalisti hän on harjoitellut kerran viikkoon, mutta nyt tahti on tiivistynyt.

- Kun nuo hurjat minut houkuttelivat mukaan, on tässä nyt pitänyt harjoitella vähän enemmän. Turpaan siellä tulee, mutta sellainen kai se on näissä talkoissa tarkoituskin, hän sanoo.

Matti Lappalainen tunnetaan paremmin kahvakuulaharrastuksestaan. Hän on kuitenkin salaa harrastanut nyrkkeilyä jo lähes kymmenen vuotta.

- Heikki Långin kanssa ollaan harjoiteltu jonkin verran, mutta työn vuoksi se ei ole ollut kovin säännöllistä.

Kahvakuulailun EM-pronssia saavuttanut jyväjemmari uskoo, että tapahtumasta tulee viihdyttävä. Vastustajasta otetaan mittaa tosissaan.

- Sen takiahan sitä on aina harjoiteltu, ettei tarvitse pakoon juosta. Hurja ukko tulee kuitenkin vastaan, iso ja ulottuva, Lappalainen sanoo.

Kolmikko on reissannut omien harjoitusten lisäksi myös silloin tällöin Iisalmessa Jani Rantosen ja Junnu Andersinin luona tekniikkatreeneissä.

- Kyllähän koko porukka on saanut ihan uutta oppia Iisalmessa.  Marraskuussa nähdään, kuinka hyvin kikat purevat vastustajiin, kiuruvetiset sanailevat.

Kotimaa

Yritykset

Apec.fi