Maalaiskaupunginteatteri esittää: Huonemiehen poika

Viihde

teatteri-nettiin-rgb-jpg.jpg

”Tuli poika että tupsahti” julistaa kätilö ja näin tuli Riitun ja Hemman esikoinen Kalle maailmaan. Lapsuuden tapahtumat ja tilanteet seuraavat herkullisena jatkumona ja marssittaa kesäteatterin lavalle hulvattoman, värikkään ja omalaatuisen joukon kyläläisiä Pikku-Kallen ihmeteltäväksi. Hatunreuhkan alta seuraa utelias silmäpari aikuisten maailmaa ja Päätalon kielellä kerrottuna tämä kokemus on vertaansa vailla. Riitu-äidin konstit pojan kasvattamisessa on koetuksella eikä voimasanoilta voi välttyä.

”Minusta tulee isä mahoton savottamies” 

Päätalon Huonemiehen poika kesäteatterin lavalla ensimmäistä kertaa!

Pikku-Kallen lapsuuden tapahtumat vierivät elokuvamaisina kohtauksina bluegrass- tyyppisen musiikin siivittämänä. Palkollinen Riitu ja metsätyömies Hemma rakentavat yhteistä pesäänsä Jokijärven rantaan. Kaikki ei suju ihan suunnitelmien mukaan - novellia suoltava Satusetä käy näppäämässä uunin josta puhutaan vielä pitkään!

Hiltu-Jakki, kiroileva ja suurisuinen talkoolainen, naapurissa asuva sokea Lahti-Vappu, Kooti-Ukko ja muorinsa, ankara opettajatar Jemiina Haikola, tukkilaiset, Papinkylään pääsy auton kyydissä, kätilö-Tiina ja uusien sisarusten syntymät,... Päätalon teksti on vahvaa ja elämänmakuista, kuten ovat hänen kuvaamansa ihmisetkin. Pikku-Kallen loputon uteliaisuus ihmisiä ja asioita kohtaan saa Riitun kärsivällisyyden välillä koetuksille. Isä-Hemman totisuus, tuiskahdukset ja yllättävä hyväntuulisuus pitävät muuta perhettä hämmennyksen vallassa. Luulotaudin oireet tuovat mustan ja pelottavankin varjon lapsien elämään.

Pikku-Kalle elää ja kasvaa tässä kotimaisemassaan vahvasti ja herkällä vaistolla, koettaa pärjätä tässä rujossa ja karskissakin maailmassa. Lukeminen ja kirjoittaminen ovat väylä uusiin maailmoihin ja auttavat kasvavaa poikaa ymmärtämään itseään ja loputtoman kiehtovaa maailmaa.

Tämän ominaisuuden ja muistiinkirjaamisen ansiosta saamme elää esityksen ajan  kirjailija Kalle Päätalon lapsuutta 1920-luvulla ja samalla sukeltaa omiin muistoihimme. Omiin lapsuusmaisemiimme

Rooleissa:

RIITU: Satu Hukkanen
PIKKU-KALLE: Tommi Pesonen
HEMMA: Timo Lappalainen
MARTTA: Alisa Moilanen
SATUSETÄ  yms: Pekka Siimekselä
LOOTI-UKKO yms: Pekka Tikkanen
HILTU-JAKKI yms: Justus Blomberg
LAHTI-VAPPU yms: Kaarina Tikkanen
JEMIINA HAIKOLA yms: Anu Tero
KÄTILÖ  yms: Elsa Jauhiainen, Marja Kuhlman
OPPILAS yms: Aapo Falck Iikka Kämäräinen
OPPILAS yms: Laura Suvala

Tuotanto:

MUSIIKKI: Ari Satomaa, MusAri
TEKNIIKKA: Enni Laitinen
LAVASTUS: Väinö Kemiläinen ja Marko Tossavainen
TUOTTAJA: Seija Suhonen, Maalaiskaupunginteatteri

Kotimaa

Yritykset

Apec.fi