Lapinlahdella joulutori on sisätiloissa

Kotimaa

Joulutori.JPG

Lapinlahdella on Joulutori, joka toimii sisätiloissa.

Lapinlahdella ei tarvitse myyjien eikä asiakkaiden värjötellä ulkoilmassa, mikäli mieli tekee pukinkonttiin käsitöitä. Lapinlahdella on näet joulutori, joka toimii sisätiloissa.

Yksi joulutorin puuhanaisista, Virve Rastiola kertoo, että Joulutorin idea on yksinkertainen.

- Olemme torikauppiaita, mutta emme ole ulkona sään armoilla, vaan sisätiloissa, hän sanoo.

Rastiola sanoo, että jo viime vuosi oli hyvä kokemus, kun Joulutori järjestettiin ensimmäisen kerran. Asiakkaita riitti mukavasti ja tänä vuonna asiakkaat alkoivat kysellä Joulutorin perustamisesta jo lokakuussa.

- Ensiksi oli tietysti mielessä viimevuotinen paikka, mutta se ei nyt remontin vuoksi onnistunut. Kun vähän aikaa mietimme, keksimme tämän paikan, Rastiola sanoo.

Joulutori toimi vuosi sitten S-marketin naapurina, mutta tänä vuonna paikka löytyi entisen M-Säästötorin kiinteistöstä, missä joulutori toimii yhdessä vaatekaupan kanssa.

Rastiola on viime vuoden kokemuksen jälkeen saanut tietää, että samanlainen sisätiloissa oleva joulutori on toteutettu monella muullakin paikkakunnalla.

Joulutorilla on jo nyt puolenkymmentä yhdistystä, mutta suurin osa myyjistä on yksityishenkilöitä, jotka ovat tehneet käsitöitä myyntiin asti.

Käsitöiden lisäksi Joulutorilta löytyy leivonnaisia sekä puutöitä.

Rastiolan mukaan myyntipaikan vuokra on viisi euroa ensimmäiseltä päivältä. Siitä eteenpäin myyntipaikan vuokra on yhden euron päivässä. Pöytävuokrista saadut rahat menevät liiketilan vuokraan, jolla katetaan sähkö- ja lämmityskuluja.

- Tuotteiden myyntituotot jäävät myyjille. Yksityishenkilöiden lisäksi myyjinä ovat muun maussa kuntoutuskoti Virkku, Toky ry ja Baabuska Design, joka myy omia tuotteitaan. Myös Lapinlahden eläkeläiset ovat tulossa mukaan.

Kaikkiaan myyjiä joulukuun aikana on mukana yli 20. Joulutori avattiin itsenäisyyspäivän jälkeen ja palvelee 21. joulukuuta kello 15:een saakka.

Suuri kiitos Joulutorin toteutumisesta kuuluu paitsi myyjille ja asiakkaille, myös kiinteistönomistajalle, jonka asettama vuokra on Joulutorin kannalta kohtuullinen.

- Mikäli joku vielä innostuu tulemaan muutamaksi päiväksi myymään, viimeisinä päivinä on vielä tilaa, Rastiola vihjaa.

Kotimaa

Yritykset

Apec.fi