Kuukauden henkilö: Antti Niskanen

Teemat

antti-niskanen-nettiin.jpg

Kuka olet, millainen on perheesi? 
Antti Niskanen ja perheeseen kuuluu opettajavaemo Satu ja lapset Hertta 11 v ja Topias 12 v. 

Mistä olet kotoisin / miten ja milloin olet tullut Ylä-Savoon? 
Kohta 47 vuotta oon savossa asunut elikkä kotona Runnilla ollu koko iän. 

Missä yrityksessä toimit yrittäjänä? 
Muanviljelijä ammatiltaan ja isäntä meijän tilalla ollu 29 vuotta. Meellä on kohtuu iso karjatila. Nykyään myön suoraan kotona syntynyttä ja kasvatettua Pesolan Pihvilihhoo. Nyt kun ite hoejan myös markkinoentia niin nyt on oekeen sellanen yrittäjäviilis.. 

Millaista on olla yrittäjä juuri sinun kunnassasi? Mikäpä tiällä ollessa. Apuja oon kyllä hyvin suana tarvittaessa. En oo rikastuna mutta en oo kööhtynäkkää.. 

Mikä yrittäjyydessä on parasta? 
Oma vappaas vaekka tämä muatallooven jonniin jootava pyrokratia ottaa ohimoon niin että tukka lähtöö. Sen kanssa on vuan elettävä. Kättesä jälet mittee on aekaseks suana. 

Millainen on sinun tavallinen arkipäiväsi? 
Markkinointityötä pihvilihalle, lihatoimituksija ,soettelua, tilan asioeta hoetaissa ja välillä  avitan työmiehijä tilan töessä jne. Kaekkee mahollista muan ja taevaan väliltä. Hyvin vaehtelevata. 

Millainen on epätavallinen arkipäiväsi? 
Sillon kun mikkään kone tae vastoova ee renkkoo ja kaekki sujjuu niinku on aatellu..Silti huonommatkin päevät ovat mukavija ja opettavaesija. 

Mitä teet yleensä viikonloppuisin? 
Useimmiten aenakii kevväästä syksyyn viikonloput männöö erilaisissa tapahtumissa siellä sun tiällä lihanmyynti ja makkaran paestohommissa. Vaekka minkälaesta keekkoo on tiijjossa. Jos kotona oon niin sit appeen tekkoo karjalle yms. Sesongin mukkaan männään. 

Mikä on suosikkiruokasi, sen ohjeet? 
Nyt ee voe olla kehumata ommoo lihhoo. Kyllä kun paestaa Pesolan Entrecoteesta tae Flänk Stakesta hyvät pihvit niin kyllä passoo sen jäläkeen näläkäestä huastattoo. Ota jiäkuapista lämpiämään Pesolan Pihvilihan esim Entrepaketin. Leikkelet n 200 ramman pihvejä. Pikkunen liraus ruokaöljyä pintaan niin ee tartu pannuun kiinni. Paista kuumalla pannulla sen aekoo että neste tirahtaa pintaan. Kiännät ja sama juttu.Sillon pihvi on metiumi ja on mehukas. Kypsille pinnoille suola ja pippuri pintaan. Volion alle vettäytymmään 10 minuutiks. Sitten vuan iäntä kohi. Jos entren rasva häerihtöö niin ota se vasta paeston jäläkeen poes. Jottaen lisuketta ja hyvvee punaviiniä mielenmukkaan.

Mikä Ylä-Savossa on parasta?
Onhan tämä kaanista ja kumpuilevata seutua. Vesistöjä paljon. Mukavija ja lupsakoeta immeisijä. Runni

Entäs toiseksi parasta?
Tiältä piäsöö joka paekassa käämään mutta vielä mukavempi on tulla takasin...

Mikä sinua viimeksi ”otti pattiin”?
Minua ottaa pattiin koko aejan viljelijöetten oekeusturvattomuus. Jos tehhään joku inhimmillinen virhe tukihakemuksissa, elläenrekistereissä tms. Niitä ee voe korjata. Rätkästään kymmenientuhansien eurojen sanktiot ja joovutaan vielä seorantaan sen jäläkeen. Näetä on tapahtunut ja tapahtuu edelleen. Myös itellekkii on tullu. Näetä ee varsin tahallaan tehä. Kukkaan immeinen tae ellään ee oo kuollu tae lookkantunut sen takia että joku ruksi on jiänä poes. Pitäs joku kohtuullisuus olla. Tottakae tahallisiin juttuihin pittää puuttua.

Miten se asia olisi pitänyt hoitaa?
Pilikun viiloovat virkamiehet pellolle jotka ee ossoo aatella omilla aevoillaan vaan lukkoovat eeuun aapista ku raamattua. Terve mualaisjärki kehiin..

Mitä muuttaisit Ylä-Savossa, jos voisit?
Yhteistyön lisseemistä kaikkien kesken. Kukkaan ee pärjee yksinään pitemmän piälle. Toenen toisiamme tukien.

Mitä muuttaisit maailmassa, jos voisit?
Soat loppus ja nälänhätä. Suvaitsevaisuutta lissee.

Viime kerralla Ari Nousiainen kysyi: Mitä odotat palveluilta tulevaisuudessa?
Toevottavasti vuan lissääntyvät edelleen ettee kenenkään tarviis lähtee merta eelemmäks kallaan.

Mitä haluaisit kysyä seuraavalta vieraalta?
Maestuuko kunnon pihviliha? Vink vink...

Kotimaa

Yritykset

Apec.fi