Järvifestarit rantautuu Pyhäjärvelle!

Viihde

järvifestarit-kotiteollisuus-nettiin-rgb2-jpg.jpg

Jos paikkakunnalla ei ole musiikille pyhitettyä festivaalia, niin on syytä tarttua tuumasta toimeen ja järjestää se itse. Onneksi Pyhäjärvellä yrittäjähenkeä löytyi Ravintola Myrskylyhdystä niin paljon, että sen yrittäjä Sirkka-Liisa Leinosen idea Järvifestaresita sai alkunsa.

Kaikki alkoi siitä, kun ravintola Myrskylyhdyn omissa palavereissa viime syksynä pohdittiin, miksi muilla paikkakunnilla on isojakin musiikkitapahtumia, mutta Pyhäjärvellä sellaista ei ole järjestetty useaan vuoteen. Ajatusta Myrskylyhdyssä hautoi yhdessä Sirkan kanssa hänen työntekijänsä Niko-Mikael Pirttisalo ja vähän myöhemmin tiimiin tulivat myös Pyhäjärvellä Namiskaa pyörittävä Sari Paavola ja pian medianomiksi valmistuva Jenni Kankaanpää. Tapahtuman järjestäminen vaatii paljon aikaa ja työtä, siksi taakkaa täytyi jakaa. Järvifestarien järjestelyn vastuualueet jaettiin sujuvasti vahvuuksien mukaan tiimin sisällä. Tiimin kesken he monien vaiheiden jälkeen päätyivät musiikkifestivaaliin, joka tarjoaisi jokaiselle jotain ja joka innostaisi myös yhteistyökumppaneita mukaan.

Sopivaksi ajankohdaksi valikoitui kesä-heinäkuun vaihde, jolloin lähistöllä ei ole muita tapahtumia. Ajankohta tuntui myös oikealta, sillä tapahtumaa seuraavana viikonloppuna vietetään Pyhäjärven Kotiseutupäiviä, eli Kihupäiviä. Näin myös Kihuille saapuvat entiset ja pyhäjärviset voivat viettää reilun viikon Pyhäjärvellä ja nauttia jopa kahdesta tapahtumasta.

Perjantai-iltana 30.6. ohjelmassa on PrePartyt, jolloin lavalle nousevat Meiju Suvas, jyväskyläläinen melodista death metallia soittava Among The Prey ja Laura Voutilainen. Ohjelmassa lisänä ovat myös Vaahtobileet. Varsinainen menopäivä on 1.7. lauantai, joka kantaa nimeä ThePartyt. Kesä-heinäkuun vaihteessa kaupungin puistoalueella Hotellinrannassa esiintyy pitkä lista maan kärkiartisteja, jotka elävöittävät koko Pyhäjärven aluetta monta päivää. Järvifestarien esiintyjäkattaus on monipuolinen ja tarjoaa todellakin jokaiselle jotain. Kävijöitä hellitään oikein kunnolla, kun tarjolla on Kotiteollisuus, Elias Kaskinen ja Päivän Sankarit, espoolainen artistilupaus Kiara Nelson, kestosuosikki Kake Randelin, Hittitykki tekijä Lord Est, Yle X:n läpimurto-listalla komeillut duo Ida Paul ja Kalle Lindroth sekä raudanlujaa paikallista osaamista esittävä Agonizer. Kävijöitä festareille odotetaan sen kotipaikkakunnalta ja naapurikunnista, mutta järjestävät toivottavat tervetulleeksi kaikki läheltä ja kaukaa.

Lisätietoja tapahtumasta saa facbookista ja osoitteesta jarvifestarit.com, liput myy lipputoimisto.fi.

Kotimaa

Yritykset

Apec.fi