JanaCaravan laajentaa

Yritykset

janacaravan-nettiin.jpg

Iisalmen Marjahaassa toimiva uusia ja käytettyjä asuntoautoja ja -vaunuja sekä niiden varaosia ja tarvikkeita myyvä JanaCaravan laajentaa syksyllä. Yritys on perustettu 2010 ja nyt kahdeksantena toimintavuonna on tullut tarve siirtyä isompiin tiloihin. Yritys toimii tällä hetkellä Autoliike E. Hartikaisen piha-alueella, osoitteessa Marjahaankierto 11. Uudeksi liikepaikaksi tulee Marjahakaan vuoden lopulla valmistuva liikekeskus Driving Center, osoitteessa Marjahaankierto 2. Lisätilan tarvetta aiheuttavat uusien Carado-matkailuautojen edustus sekä erityisesti voimakkaassa kasvussa oleva varaosien verkkokauppa. Nykyiset E. Hartikaisen tiloissa sijaitsevat varastotilat eivät tunnu enää riittävän. Uuteen liiketilaan tulee sekä myymälä että verkkokaupan pakkaustilat.

JanaCaravan tarjoaa matkailuautojen ja -vaunujen omistajille myös kattavan välitysmyyntipalvelun. Tätä Välkäs-palvelua voi käyttää silloin, kun oma asuntoauto tai -vaunu on käynyt tarpeettomaksi tai asiakas haluaa ostaa suoralla kaupalla uuden. JanaCaravan myy ajoneuvon asiakkaan puolesta kaiken kattavana myyntipalveluna. Kaupan synnyttyä asiakkaalle tilitetään yhdessä sovittu hinta.

Asiakas voi antaa matkailuajoneuvon JanaCaravanille myös välitysvuokraukseen. Yritys vuokraa asiakkaan ajoneuvoa täydellisenä palveluna aina markkinoinnista ajoneuvon varaus-, luovutus- ja vastaanottopalveluihin. Asiakkaalle tilitetään sopimuksen mukainen hinta aina vuokrauksen yhteydessä.

Yrittäjä Arto Janatuinen kertoo Iisalmen olevan matkailuauto ja-vaunukaupan suhteen sijainniltaan keskeisessä paikassa Suomea, asiakkaita on ollut Hangosta Rovaniemelle. Asiakkaista peräti 80 % on muualta kuin Ylä-Savosta. Toimiala on sesonkiluonteinen, kaupanteko on vilkkainta maalis- ja syyskuiden välisenä aikana. Iso osa asiakkaista on eläköitynyttä tai eläköitymässä olevaa väestöä. Tyypillinen tilanne on esimerkiksi sellainen, että pariskunta on vuosikymmeniä viettänyt lomansa ja vapaa-aikansa omalla kesämökillä, mutta eläköitymisvaiheessa mökki päätetäänkin myydä, tilalle hankitaan asuntoauto ja sen jälkeen lomanvietto suuntautuu uusille urille.

Matkailuauto tuo lomanviettoon aivan uuden ulottuvuuden. Esimerkiksi matkareitit ja -aikataulut ovat väljiä, ei tarvitse varata etukäteen yöpymistiloja eikä matkalippuja, vaan voi vapaasti viipyä matkakohteessa niin kauan kuin kiinnostusta riittää ja lähteä eteenpäin silloin kun siltä tuntuu, omien halujen mukaan. Etukäteen mahdollisesti kaavailtuja reittisuunnitelmia voi tarvittaessa laittaa uusiksi. Puhumattakaan kustannuksista, kun matkailuauto tai-vaunu on hankittu, matkanteosta koituvat kustannukset ovat vähäisiä. Yhtenä matkailuvaihtoehtona on myös talven vietto etelässä. Yhä enenevässä määrin matkailuauton reitti suuntautuu talviaikaan Espanjan tai Portugalin lämpimään.

Kotimaa

Yritykset

Apec.fi